Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2012 18:21 - ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА - РИМЕЙК
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
0                  windowsnikolai - Николай Николов

‹(•ї•)› скайп: bainiki ︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤── ︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤── ︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤── (̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے ☭ ☭ ☭ ПРЕДАЙ НАТАТЪК..... image

                            15 септември 2012, събота ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА - РИМЕЙК   image
Понеже в предпоследната ми публикация ме провокирахте с "За мишките и хората" на Джон Стайнбек, реших да ви покажа отново и последователно кои сме "мишките" и кои са "ХОРАТА" в нашата мила родина. Тъй като благодарение на прехвалената, оказала се твърде фалшива всъщност  псевдо - ДЕМОкрация бях принуден както всички българи от сериозна инженерна работа да премина към продавач на вестници,  после като служител и в последствие управител на верига магазини като "Техномаркет", консултант-продавач в "Практикер", "Метро", "Зора" и така нататък,  и успях да се запозная с доста "мишки", на едното място облечени в червено, на друго в синьо на трето в бяло, но все сме си мишки! Така успях да видя и се запозная както лично, така и с акъла на "Малките плъхове", които са лакеи на по-високо ниво на "Хората" които аз наричам "Големите плъхове" с които също се запознах, защото да не звучи като хвалба но съм на ти с електрониката и техниката, защото както казваше един доста по-умен мой приятел "ако си бил радиолюбител, то ставаш за всичко". Принципа на всякъде е един и същ! Това са хората който опорочават всяка идея. Предадоха и окрадоха социализма, предадоха и демокрацията! Та да започваме от зад напред! 


  ЗОРА е специализирана верига от магазини за бяла, черна, IT и офис техника. Основана е през 1991 година. В момента фирмата има 36 търговски обекта, от които 25 хипермаркета, 6 магазина и 5 локални складови бази в градовете: София- 10, Пловдив – 2, Варна– 2, Хасково, Бургас, Русе, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Видин, Враца, Монтана, Севлиево, Габрово, Търговище, Шумен, Сандански, Кърджали, Харманли и Свиленград. Складови бази в Пловдив, Варна, Бургас, Хасково и Севлиево.
Във връзка с динамичното и устойчиво развитие на фирмата, на Десетия национален конкурс през 2006 г., "За цялостен принос в националната икономика” управляващият съдружник Георги Милушев бе номиниран за „Мистър Икономика”.


В три поредни години - 1998, 1999 и 2000 г. фирма ЗОРА е награждавана от Българска федерация на потребителите в категориите за най-пълно съответствие на качество и цена, за бърза реакция при удовлетворяване претенциите на потребителите и за най-добро сервизно обслужване. Фирма ЗОРА е член на Българска търговско промишлена палата (БТПП) и Българска стопанска камара (БСК).

Ха сега да видим кой е този господин!

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ СПЕСТЯВАМ ИСТОРИИТЕ С БОЙКО, ЗАЩОТО Е ПРИМИЕР И ВСИЧКИ РАЗЧИТАМЕ НА НЕГО.

Ето историята за Милушев: на 28 август 1989 Живков е трябвало да лети от Варна за София. Времето е лошо и екипът му е принуден да чака в Евксиноград. Рано сутринта на същия ден, министърът на отбраната Добри Джуров звъни на генерал Милушев в почивната станция на МНО с искане, да му се изпрати мерцедес от гаража. Налагало му се да пътува някъде из околностите на Варна. След около час Живков е на летището и там виждат, че самолетът на Добри Джуров се готви за полет, а Елена Джурова и Велко Палин /зав. отдел "Социална и национална сигурност" на ЦК на БКП - бел. Л. М./ нервно се суетят около самолета. Джуров вижда Милушев и се провиква: "Попитайте, моля Ви, другаря Живков, може ли да пътуваме с него?" Причината била следната - самолетът на Живков ТУ - 154 издържал на лоши метеорологични условия и бил по-надежден от самолета на министъра на отбраната Джуров. Живков дава съгласие и политат.
..............
Велко Палин сяда до генерал Милушев в по-малкия салон. Възбуден и непредпазлив, Палин споделя с Милушев, че се наложило да променят плановете и маршрута си. По телефона се обадил генерал Семерджиев и доложил за "неприятен инцидент": човек, който се представил за активен борец, сигнализирал, че членове на Политбюро и генерали готвят преврат срещу Тодор Живков. Междувременно Палин съобщава и на Джуров за разговора, който е имал с генерал Милушев. Това стряска заговорниците и министърът дръпва настрана Милушев с молба: "Вижте, това, което Сте чул от Палин, не го казвайте на другаря Живков - ние ще имаме грижата за случая. Да не безпокоим излишно Живков!"
...............
Месеци по-късно, в кабинета на новия генсекретар генерал Милушев чува коментара на Петър Младенов по августовския случай и издънката на Велко Палин: "Слава Богу, че тогава Сте си мълчал. Значи сме били на косъм от провала! - Ако беше разбрал Тодор Живков, главите ни щяха да отидат!
..........
Това мълчание на генерал Милушев е причина той да получи предложение за посланически пост във Виетнам - място далечно и добро за останал без работа генерал. В наши дни Милушев е свързан с веригата магазини "Зора" - как и по какъв начин - той си знае. Факт е, че авторите на свалянето на Живков вземат мерки и за благодарност и за собствена сигурност.
Професия “бодигард”, възпята от Уитни Хюстън, се оказа най-примамливата и печелившата в България не само преди 10 ноември, но и в годините на прехода. Такава е и до днес. Почти всички гардове на хората от червения елит заеха стабилни позиции в бизнеса и политиката. Някои се заплетоха в сложни, но печеливши комбинации с подземни босове и масонски организации. В интерес на истината в зората на промените това съсловие даде и немалко жертви. Една от най-знаковите е създателят на първата частна детективска агенция у нас и бодигард на княгиня Мария-Луиза Янко Димов Станков, за когото и досега няма яснота дали се е самоубил “по невнимание”/?!/, или е бил ликвидиран.
Живите му колеги са обвързани помежду си с невидими, но невъзможни за прекъсване нишки. Днес вече се смята за 100 процента доказано, че “израстването” на големите в бранша като Бойко Борисов, Румен Ралчев и Владо Владков минава през старателното телоопазване на Тодор Живков, а после през охранителните мероприятия за Желю Желев и Симеон Сакскобургготски, за да се стигне до създаването на силови структури и бизнесимперии, в които се вля цяла армия от знайни и незнайни кадри на ДС, МВР, МО и техните подразделения.
Напоследък най-модното име в тези среди, е на Томо Борисов, управител на “Секюрити група Алфа”, създадена още през 1992 г. Сред нейните съучредители е и кадровият офицер от ПГУ на ДС и преподавател по оперативна психология в МВР-школата в Симеоново о.р. подполковник Илия Илиев. Навремето е бил пратен да консултира Сергей Антонов. По-късно под псевдонима Герго Манчевски публикуваше “психопортрети” на действащи родни политици в Блъсковите издания и дори репортерстваше във “Всяка неделя”. Илия Илиев, сочи справка във фирмения регистър, участва и в още 2 фирми с Борисов, но прехвърля дяловете си на неговия брат Борислав.
Според някои публикации в пресата Томо Борисов “е близък до структурите на бившите барети и групата около застрахователно дружество “Спартак” на Алексей Петров”. Преди “нежната революция” е бил в оперативния автомобил на УБО, който се е движел на първа позиция зад лимузината на Тодор Живков. По време на първата визита на Симеон Сакскобургготски у нас е шеф на оперативната група, бдяща над сигурността на величеството.
В момента “Секюрити група Алфа” е основен партньор на “Ню имидж” в България. Нейни служители вардят всички холивудски звезди, пристигнали на снимки у нас. От bg-звездите клиенти са им били манекенката Наталия Гуркова и естрадната певица Кристина Димитрова. Малцина знаят, че нашенският Кевин Костнър спасява живота на Виктор Вълков по времето, когато той бе външен министър.
“Бяхме на посещение в Унгария. Валеше силен дъжд и пътят бе много хлъзгав. Не отделях поглед от движението и забелязах, че вляво имаше кола, която изчакваше да мине колоната. Изведнъж се появи ”Пежо”, което не можа да спре навреме и отби към нас. В опита си да избегне удара със спрялата кола, то ни се натресе челно. Като видях, че приближава с така сила, скочих и покрих с тялото си министъра. Изведохме го веднага от рисковата ситуация. Това се случи на един мост. Ако не бяхме с мощна кола, можеше да се прехвърлим през мантинелата”, припомня си ПТП-то някогашната “горила” на Тато.
На 17 юни 2002 г. в условията на “строга секретност” в грандхотел “Велико Търново” е създаден Национален съюз “Безопасност и охрана”. За негов шеф е избран възпитаникът на МВР-школата в Симеоново о.р.полковник Румен Ралчев – масон и рицар-тамплиер, едър предприемач, който в списъка на българските милионери фигурира с капитал от над 15 млн. лв. От 1993 г. е президент на най-мощната охранителна фирма “Болкан Секюрити груп”, която дотогава е “брънка” от структурите на “Мултигруп”. Преди 10 ноември педераса Ралчев дълго време е работил като старши на екип в отделението за охрана на Тато, оглавявано от полковник Кайджийски. След това е прехвърлен в звеното, отговарящо за масовите мероприятия и делегации в НСО.......
Твърди се, че именно Ралчев е бил гардът, който през 1980-та, по време на Ботевите тържества във Враца, сваля на земята и покрива с тялото си първия човек в партията и държавата, предпазвайки ги от “атентатора” Цветан Килограмски. Но по този въпрос определено има разминаване, тъй като има версия, че “спасителят” на бай Тошо е шефът на личната му охрана полковник Сърбиновски.
Причината да се неглижира ролята на вече покойния Сърбиновски е, че влиза в конфликт с Тато и е уволнен веднага след смъртта на Людмила Живкова.
Сърбиновски е личен “телопазач” на Първия още от 1954-та. По едно време обаче, заразен от примера на хората от Живковата кохорта, решава да пробута сина си Станимир за дипломат. Живков научава за мерака му, привиква го и почва да му трие сол. “Какъв е твоят син, бе?! Вие сте прости селяни...”, изцепил се Тато и почнал да ругае. На неговия преторианец №1 му кипнало и се озъбил на баш шефа си. “Значи, моите деца не ставали за дипломати, така ли?! Аз ти бях готвачът, аз ти гладех дрехите, аз съм те пазил, аз съм се грижил за семейството ти... Как не те е срам!” Първия се развикал и начаса изритали Сърбиновски от кабинета му.
.......................................................
Шефът на личната охрана на Тато наистина му спасява живота по време на лов, довери пред “ШОУ” бившият зам.-външен министър и дипломат в Прага и Лондон Живко Попов. Самият Сърбиновски му разказал, че по време на поредния авджилък мечката скача и е била на половин метър от Първия. Гардът му обаче й дръпва един светкавичен откос с автомата и я убива.
“После тя беше препарирана в едно малко салонче в неговата резиденция. “Мечката, която уби другарят Живков”. Истината е, че Сърбиновски я убива. Защо да ме лъже човекът?”, разказва Попов.
Не само Румен Ралчев се числи към висшите кръгове на нашенските “свободни зидари”. Неговият колега от УБО Владо Владов, който също е вардел Тато, членува в масонска ложа и върти едър бизнес. Има цяло имение в Свети Влас, 200-квадратното му жилище е в кооперация на пъпа на София, където преди време се помещаваше и офисът на Желю-Желевата фондация. Щерката на Владов учи в Италия. Говори се, че наскоро й закупил апартамент за 300 000 евро в Милано.
Бившият вардиянин на Тодор Живков е съпруг на скандалната шефка на митниците Елка Владова. Тя бе уволнена по времето на Иван Костов и за нея се писа, че е имала взимане-даване със застреляния крупен контрабандист Иван Тодоров-Доктора.
Един от най-проспериращите в бранша е и босът на “Секюрити холдинг” Горан Петков. Той е син на служители на МВР и УБО и по тази линия “съвсем естествено” завършва школата за разузнавачи в Симеоново. Докато се обучава там, бъдещият бизнесмен се залюбва с млада студентка от Шумен. Името на красивата брюнетка от ВИАС е Юлиана Дончева. Като ученичка тя е луда по свой връстник – боксьор, който обаче тренира във Варна, затова връзката им се разпада по “географски” причини. Още на първия студентски празник чаровницата е атакувана от напористия Горан. Той си има дама, Юлиана също била с кавалер, което не им пречи в края на купона да си тръгнат заедно. Бъдещият кадър на УБО й купува огромен букет и чинно я изпраща до вратата на общежитието й в Студентски град, без “нищо повече”. Целува й галантно ръка и... потъва в мрака.
“Бях много заинтригувана. Непрекъснато очаквах да ме потърси. Тогава нямаше мобилни телефони. След 2 седмици той минал и оставил съобщение. Първата ни официална среща беше на театър”, изповяда се бившата царска депутатка.
Горан обаче така режисирал нещата, че точно въпросната вечер нямало спектакъл. Отишли на кафе, гукали си цяла вечер и накрая разбрали, че са родени един за друг. Дончева обаче едва удържала сълзите си в гражданското.
“На сватбата бях много разстроена заради роклята си. Беше много грозна. Някаква шивачка така я направи, че предния ден, като я облякох, доста плаках”, признава ексзвездата на италианската телевизия “Раи Уно”.
От бившите високопоставени кадри в системата на УБО най-голяма политическа кариера направиха о.р. ген. Димитър Владимиров и Камен Пенков, който стана зам.-министър на вътрешните работи и върти чрез фирмата си “Скорпио дистрибутинг”, охраняваща централата на БСП на “Позитано” 20, капитали в размер на десетки милиони евро.
Пратеният “в запас” дългогодишен шеф на НСО в края на 1989-та е “зам” на ген.Сава Джендов, приемник на ген. Георги Милушев, последния шеф на УБО преди “нежната революция”. Тогава под прякото ръководство на двамата в пещите на столичния квартал “Захарна фабрика” са изгорени архивите на УБО. В продължение на една седмица – от 23 до 5 часа сутринта, в огъня са хвърлени хиляди страници с документи.
Сред тях са били и досиетата на секретните сътрудници на УБО, за които и досега не се знае нищо. За старанието, с което изпълнява заповедта, Владимиров е препоръчан от шефа си – “шестака” ген. Джендов, за началник на НСО.
Още в началото на прехода със създаването на групировките се започва практиката техните босове да бъдат охранявани от служители на УБО, а после и на НСО. Освен топла връзка с подземния свят службата е важна за “архитектите на прехода” и за упражняване на политически контрол. Ген. Владимиров, който е сложен на поста по договорка между Желев и Луканов, чудесно пасва на ролята. Основната му задача е да назначава охраната на ВИП-политиците на страната. През годините ведомството му затъна в мръсни скандали, но той оставаше несменяем поради тайните, които знаеше. Гардове на НСО обраха дома на Йордан Соколов, когато бе шеф на парламента. Събираха компромати срещу различни политически лидери. Бяха засечени в нерегламентирани контакти с представители на подземния свят, а дори бяха на паралелна служба при тях. На няколко пъти пък шофьори на службата предизвикаха тежки катастрофи с човешки жертви. В крайна сметка ген. Владимиров бе пенсиониран и страстите се уталожиха, което в светлината на последните събития се оказа затишие пред буря.
Асен Топалов

ДОСИЕ


- Управлението за безопасност и охрана /УБО/ се е водело като V управление на ДС, въпреки че според вътрешноведомствена заповед от1963 г. е било отделно и от нея, и от МВР. През 1971 г.УБО минава на пряко подчинение на Държавния съвет, а малко преди това Тодор Живков е станал негов шеф. Де факто службата е била под личния контрол на Тато. Една от причините за уволнението на МВР-шефа Ангел Солаков става апетитът му да командва и кадрува в УБО. Според една запазена стенограма от съвещание на ЦК Първия казал, че Солаков е подслушвал “ако не всички нас, то поне голяма част от тук присъстващите”.
- Щатът на УБО е бил чудовищно раздут. В него са работили общо 1274 човека – офицери, сержанти, милиционери и волнонаемни, което по онова време е една пета от целия кадрови състав на ДС.
- Освен че е вардело Тато, членовете на неговото семейство и хората от висшата номенклатура, УБО се е грижело за техния бит и ги е снабдявало с предмети на лукса. За целта е имало специален безотчетен фонд. УБО е поръчвало доставката на съответните стоки на Министерството на външната търговия, което ги е закупувало чрез своите търговски представители в чужбина и ги е доставяло безплатно –обикновено чрез БГА “Балкан”.
- Последният шеф на УБО преди 10 ноември - ген. Георги Милушев, си навлече лютата омраза на персоналната медицинска сестра на Живков – майора от УБО Ани Младенова. Той уволни “плетачката на Татовите чорапи” през ноември 1988-ма за “интригантство, подвеждане на началството и лично облагодетелстване”. Първият “демократичен” шеф на НСО ген. Сава Джендов обаче лобира за дългогодишната си колежка пред новия шеф на МВР ген. Красимир Саманджиев, който я възстанови на щат и върна званието й “заслужила медицинска сестра”.
- И до днес смъртта на МВР-кадъра и личен гард на Мария-Луиза по време на първото й посещение у нас в началото на 90-те години – Янко Димов Станков, е обвита в мистерия. Неговата тъща Виолета Ангелова го намира изстинал на килима в хола на апартамента му в блок 2 на Зона Б-5 в столицата на 29 юли 1991 г. По гърба му имало много кръв. Най-странното е, че пистолетът му, марка “Валтер”, с който уж се прострелял по невнимание, е бил положен на бюрото пред него. Майката на боса на първа частна детективска агенция “Виктория 18” – Мария Станкова, все още е убедена, че синът й е бил убит. На същото мнение е и неговият ортак в групата на изданията с логото “Меридиан” Бойко Кръстевич. Освен ВИП-персони преди 10 ноември и след това Янко Димов е охранявал и дискотеките “Анжел”, “Ла страда” и “Джо, банки, както и обвинената в пране на мръсни пари и тъмни сделки “Българо-арабска инвестиционна компания” на Стефан Кобаков. Няколко дни преди смъртта си е получил оферта да поеме и охраната на Първа частна банка, но не се е съгласил и се е стигнало до скандал и размяна на обидни реплики между него и хора от системата на МВР. Вероятно никога няма да се узнае и името на тайнствения гост, когото Димов очаквал във фаталния следобед.
- Много УБО- и ДС-кадри обаче с охота започват работа при боса на “Мултигруп” Илия Павлов. Най-христоматийният пример е ексшефът на Шести отдел на Шесто управление на ДС Димитър Иванов. Инструктори към “бойните единици” на корпорацията са били и уволненият началник на ВГУ на ДС Божидар Антонов и човекът, отговарял за Светия Синод Бончо Асенов.
Роден на 20 юни 1937 г.
Георги Милушев е управляващ съдружник и съсобственик на Търговска верига за бяла техника "Зора ММС".
Търговският комплекс "Зора", създаден преди 12 години, представлява верига от магазини, съвременна складова база, транспортни средства, модерен маркетинг и ефективен мениджмънт
През 2008 г. търговска верига „Зора" инвестира 7,19 млн. евро (над 14 млн. лв.) в закупуване и изграждане на собствени търговски обекти и складове в градовете София, Пловдив, Кърджали, Търговище, Стара Загора и Свиленград. Регистрираният ръст в приходите от продажби до момента е 28%, като се очаква той да надхвърли 30% до края на 2008 г.
Вече 17 години търговска верига „Зора" е на българския пазар и заема водещи позиции в продажбата на електродомакинска и аудиовизуална техника. „Зора" е първата частна компания в бранша у нас и притежава собствената стокова марка CROWN.
Търговската верига е в контакт и поддържа връзки с основните производители от Европа и света. Фирма „Зора" е изключителен представител и вносител за България на черна, бяла, IT и климатична техника на марките Crown, Galanz, Ayco, Electra, уреди за вграждане Ariston и Airforce. Официален вносител е на Indesit, Whirlpool, Sony, Moulinex, Rowenta, Tefal, Krups и др.
Бившият шеф на УБО о.з. ген. Георги Милушев в момента управлява търговската верига за черна и бяла техника "Зора". Той бе уволнен дни след свалянето на Тодор Живков и изпратен във Виетнам като шеф на търговско-икономическата ни служба.

Автор: Николай Николов
Публикувано от Николай Николов в 17:36:00 image image Етикети: властта, деца на комунисти, Зора, измамници, крадци, мошеници, олигарси, предателите на социалистическата идея Няма коментари:  

 

Публикуване на коментар

 

Връзки към тази публикация

Създаване на връзка

  По-стара публикация Начална страница Абонамент за: Коментари за публикацията (Atom) Полезно image Свят   image Карта   image Приятели image Последователи   image Архив на блога image
image Брояч image image
Всичко за мен image Николай Николов "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций Преглед на целия ми профил image    
   
Шаблон: Picture Window. Предоставено от Blogger. image    Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1417539
Постинги: 455
Коментари: 933
Гласове: 1321
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31