Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 07:46 - @ ДЕСЕТ ПРАВИЛА ПО КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ @
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 2479 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 20.03.2013 08:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ПОВЕЧЕТО НЕЩА ЩЕ НАМЕРИТЕ:  ТУК!

В книгата на Йордис фон Лохаузен „Смелост за власт" откриваме „десет правила" на китайския майстор Сун Дзъ преди 2500 години, които показват,че слабостите на хората винаги са били проучвани и използвани. Ако човек познава скритите механизми на живота - в този случай негативните - най-вероятно ще ги употреби и ще има предимство


1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви. 


2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта. 


3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете. 


4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори. 

5) Настройвайте млади срещу стари. 


6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта. 


7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони и 


8) не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания. 


9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното. 


10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи лихви (1, S. 263).

Десетте правила" със сигурност са били дар за много владетели при изпълнение на политическите им цели. Части от тях намираме и в „Завещанието на Петър Велики", в документите на Баварските илюминати или при Макиавели. Николо Макиавели (1469-1527) е гениален италиански политик и историк, който (най-вече) в книгата си „Владетелят" изследва причините за безсилието на управлението в Италия. В нея описва владетел, чиито действия произтичат единствено от позиция на властта. По негово мнение владетелят винаги трябва да създава противоположни партии - „леви" и „десни" групировки, които да действат едни срещу други, така че народът да потърси закрила и сигурност при него. 
Това не прилича ли на сегашния, раздухван от медиите страх от тероризъм? От кого гражданите ще потърсят закрила? А ако заплахата е (уж) глобална, от кого ще поиска защита световното население? Новия световен ред?... 
Драмата е, че повечето хора търсят виновници за тяхното неприятно настроение, финансова мизерия, здраве или семейно положение - винаги извън тях. Логично и решението е някъде навън - държавата трябва да подобри нещата или здравната система, или новата ваксина, или социалната система, да, а защо не и извънземните... 

Представата, която ни се внушава от държавата и медиите е абсолютно същата: ние живеем в някакъв напълно външен свят. Духът - двигателят зад материята - любовта, интуицията, душата, божественото се отричат. Всичко това било отживелица, суеверие, фантазия, проекции на желанията. 
Точно това е нещото, което различава „посветените" от повърхностните граждани - атеисти и материалисти: те не са запознати с механизмите на живота. Те стават незначителни, безлични и се забавляват с живота на големите, богатите и влиятелните. 
Съответно трябва да разделим тайните механизми на живота в две категории: 

1) слабостите, които могат да се използват срещу бъдещото развитие на човека, и 

2) силите, които благославят човечеството духовно и безгранично, ако бъдат използвани съзнателно


Николай Николов



Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1820040
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031