Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.12.2018 02:55 - ДЕЦАТА ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ,
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 594 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДОКАТО ЧОВЕЧЕСТВОТО,СПИ ЛЕТАРГИЧЕН СЪН..

ПЕтнадесетгодишната шведска  активистка Грета Тюмберг се срещна в пленарната сесия на ООН снощи в Катовице, Полша, осъждайки глобалното бездействие на света по отношение  на катастрофалното изменение на климата

Тъй като министрите от цял ​​свят се събират в Катовице, Полша, за последните дни на 24-ото заседание на ООН по въпросите на климата ние говорим с 15-годишната активистка Грета Тюнберг, която тук миналата седмица денонсира политици заради бездействието им за намаляване на емисиите на парникови газове , Тя е привлякла глобално внимание за провеждане на седмична училищна стачка срещу изменението на климата в родната й страна в Швеция. "Сега трябва да променим себе си, защото утре може да е твърде късно", казва Тунбърг. Към нас се присъединява и баща й Свенте Тунбърг, шведски актьор.
Демокрация сега! че тази седмица световните лидери се събраха, за да договорят решения за климата, се сблъскаха миналата седмица с активист от тийнейджърския климат, който казва, че не правят достатъчно, за да се върнат назад и да предотвратят катастрофалните климатични промени.

 Петнайсетгодишната Грета Тюнберг изненада света миналата седмица, когато тя осъди световните лидери за бездействие и им каза: "Промяната идва, независимо дали те харесват или не. Хората ще се изправят пред предизвикателството. И тъй като нашите лидери се държат като деца, ние ще трябва да поемем отговорността, която трябва да са поели отдавна. "Тя направи международни заглавия от началото на училищната стачка срещу изменението на климата в родната си страна в Швеция по-рано тази година. Всеки петък, тя протестира пред сградата на парламента в Стокхолм, вместо да посещава училище, а действията й са вдъхновили хиляди студенти по целия свят, за да направят същото. Преди да говорим с Тунберг лично, ние цитираме откъси от речта и, която стана вирусна. "Харесва ми училище и обичам да уча", каза Грета, която планира да сложи край на стачката си, когато Швеция започне да намалява въглеродните емисии с 15% годишно. "Но защо трябва да учим за бъдеще, което скоро няма да бъде повече? Това е по-важно от училище, мисля. който планира да сложи край на стачката си, когато Швеция започне да намалява въглеродните емисии с 15% годишно. "Но защо трябва да учим за бъдеще, когато скоро няма да го бъде повече? Това е по-важно от училище, мисля.  Планира да сложи край на стачката си, когато Швеция започне да намалява въглеродните емисии с 15% годишно. "Но защо трябва да учим за бъдеще, което скоро няма да бъде повече? Това е по-важно от училище, мисля."

GRETA THUNBERG : Казвам се Грета Тунбърг. Аз съм на 15 години, и съм от Швеция. Говоря от името на климата  на правосъдието сега!
Много хора казват, че Швеция е само малка страна и няма значение какво правим. Но научих, че никога не сте твърде малки, за да направите разлика. И ако няколко деца могат да получат заглавия по цял свят само ако не отидат на училище, тогава си представете какво можем да направим заедно, ако наистина искаме.
Но за да направим това, трябва да говорим ясно, без значение колко неприятно може да бъде. Вие говорите само за зелен вечен икономически растеж, защото се страхувате, че сте непопулярни. Вие говорите само за напредък със същите лоши идеи, които ни доведоха в тази бъркотия, дори когато единственото разумно нещо, което трябва да направите, е да издърпате аварийната спирачка. Не сте достатъчно зрели, за да го кажете така, както е. Дори тази тежест ни оставяте деца.
Но не ми пука да бъда популярен. Аз се интересувам от климатичната справедливост и от живата планета. Нашата цивилизация се жертва за възможността на много малък брой хора да продължат да правят огромни суми пари. Нашата биосфера се жертва, така че богатите хора в страни като мен могат да живеят луксозно. Това са страданията на мнозина, които плащат за лукса на малцината.
През 2078 г. ще празнувам 75-ия ми рожден ден. Ако имам деца, може би ще прекарат този ден с мен. Може би те ще ме питат за теб. Може би те ще попитат защо не сте направили нищо, докато все още имаше време да действате. Казвате, че обичате децата си преди всичко и все още крадете бъдещето им пред очите им.
Докато не започнем да се фокусираме върху това, което трябва да се направи, а не какво е политически възможно, няма надежда. Не можем да решим криза, без да я разглеждаме като криза. Трябва да запазим изкопаемите горива в земята и трябва да се съсредоточим върху равнопоставеността. И ако решенията в системата са толкова невъзможни за намиране, може би трябва да променим самата система.
Не сме идвали тук, за да помолим световните лидери да се грижат. Пренебрегнахте ни в миналото и ще ни игнорирате отново. Извършихте извинения, а нямаме време. Дойдохме тук, за да Ви уведомим, че тази промяна идва, независимо дали ви харесва или не. Истинската власт принадлежи на хората. Благодаря ви.



видео:

изказването на Грета  в Катовице:
https://www.democracynow.org/2018/12/13/you_are_stealing_our_future_greta
на митинг:
https://twitter.com/gretathunberg/status/1054776525017493506?lang=bg

https://www.democracynow.org/2018/12/11/meet_the_15_year_old_swedish

https://www.democracynow.org/2018/12/14/climate_strike_heeding_call_of_greta













Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Колко въглерод и въглеокис
15.12.2018 09:45
са натрупали морските микро-организми в геологическата епоха "Креда", от която са останали до днес могъщите пластове варовик?
Некой ще да е гео-био-ИНЖЕНЕРСТВАЛ, за да ни даде подходяща атмасфера.
И понеже био-теорията за произхода на нефта и газа е на умиране, ясно е, че тия продукти ИЗВИРАТ от ядрените и химичиски реакции около Земното ядро, част от тях се събират в подземни "калпаци" от непропускливи поради, и накрая все пак попадат в атмосферата.
Кое е по.добре - да ги горим ли, или да пламват случайно от мълнии и др. като в Созом и Гомор, или някои фракции да "излитат" до най-горните слоеве на атмосферата? За всичко тава науката и медиите МЪЛЧАТ. А САЩ ни оставят да се дърляме, и "децата да ни учат" квото са подочули оттук-оттам, а Уолстрийт си гледа интереса ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ, както винаги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8322187
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031