Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2012 12:25 - ИМА ЛИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ?!
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 3925 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 25.08.2012 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Днес ОТНОВО /ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ?/ смятах да ви пусна подробно описание за енергийното поле на вселената и хилядите изобретения с които да се черпи енергия безплатно от природата което е започнато още от Никола Тесла но всички открития са дълбоко засекретени и авторите им добре платени или дръзналите да не вземат пари биват убити още като излязат от информационните студия и се сещате защо – как малкото богати да си признаят, че са хора като нас и как няма да могат да се лигавят като им секнат печалбите, защото имайки енергия, то защо ви са електроцентрали, нефт, газ, и така нататък! Даже са засекретени фотоклетки с коефициент на преобразуване над 20% , като имате предвид, че са стигнати КПД 98 %. Това да ви говори нещо?! Имайте предвид, че разрешените за сега най-добрите фотоволтаични клетки имат КПД – 5%. И когато слушате новините и когато вземате някаква позиция то добре си помислете на коя страна сте! Бях пуснал с помощта на приятел една поредица наречена „Събуди се!”. И нея ще продължа, но като гледам коментарите, лъжливите новини, бунището на което изхвърлят страната ни, и по-точно нас то мисля, че поне днес не му е времето, а трябва да си зададем въпроса: Що е то държава и има ли такава наречена България!?

от Уикипедия

Държава
-------

Държава (разговорно, но ограничено по обхват, страна) е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Пръв понятието за държава („Stato") въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение Владетелят"
Чрез система от държавни органи държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. Основните функции на държавата са вътрешни (в пределите на нейната територия и по отношение на нейните граждани) и външни (свързани с междудържавните отношения).
Тук не е добре и точно обяснено - но, ако не се чете цялата информация,може да се схване за какво иде реч -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%...%B0%D0%B2%D0%B0
Имам предвид това - Държавната (законодателна, изпълнителна и съдебна) власт се реализира чрез нейните органи (в България - президент, Народно събрание, Министерски съвет, местни органи, съдилища, прокуратура). Политическата система в България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
То е проформа така, но не съвсем. Това е едно дърво не е цялата гора.

Суверенитет
------------

Държавният суверенитет (на френски: souverainete — върховна власт) е неотчуждаемо юридическо качество на независима държава, символизиращо нейната политическо-правна самостоятелност, висша отговорност и ценност като първичен субект на международното право; необходимо за изключителното върховенство на държавната власт и предполагащо независимост от властта на друга държава; възникващо или изчезващо по силата на доброволно изменения на статуса на независимата държава като цялостен обществен организъм; обусловено от правовото равенство на независими държави и стоящо в основата на съвременното международно право.[1]
Суверенитетът е изключителното право да се упражнява върховна власт над географски регион или група от хора (напр. нация или племе). Обикновено правителството или друго политическо представителство осъществява суверенните права, въпреки че в някои случаи тези права се упражняват от един човек. Монарх, който управлява суверенна държава, може да бъде наричан суверен на тази държава. Като понятие суверенитетът се определя като върховенство, независимост и самостоятелност на властта на определена държава във вътрешните и външните и работи. Основа на суверенитета е правото на нациите за самоопределение. Суверенитетът е основен принцип на международното публично право, отразен в Устава на ООН. Суверенитетът бива държавен, народен и национален.
Доста по дълго е.. за интересуващите се: - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%...%82%D0%B5%D1%82

Република
---------

Република (на латински: res publica[1] — „дело на народа, държавно дело, публични дела") представлява форма на държавно управление (както и всяка страна, управлявана по този начин), при която върховната власт се осъществява посредством демократично избрани от населението органи[2][3] и начело не стои монарх[4][5]. С течение на времето терминът се развива и под република започва да се разбира именно форма на държавно управление, която е противоположна на монархията[6][7]. В републиката държавният глава, който се нарича президент се избира за определен мандат и няма елемент на унаследяване. Правителството на една република има определени от конституцията (висшият писан закон) и другите закони на страната правомощия и задължения. Много от днес съществуващите държави са републики и имат именно такова управление. Всички граждани на една република са длъжни да спазват законите независимо от социалното си положение.
Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата. Демокрацията, един пример за която е атинската демокрация, е директно участие на демоса в управлението. Идеята за демокрация не се припокрива задължително с тази за република. Републиканската форма на управление може да включва ограничена форма на демокрация, при която пълните и права се държат само от определена група хора. В някои случаи републиката се проявява и като диктатура. Гай Юлий Цезар е избран за консул на Рим, но Сенатът го провъзгласява за диктатор. Републиката може да е и тоталитарен режим - Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Държавите от бившия социалистически лагер са също форма на диктатура. Друг важен орган в републиката е парламентът.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%...%B8%D0%BA%D0%B0
Колония
--------

Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава.[1] Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колонизиралата територията държава.
Исторически причините за възникването на колониите са разнообразни:

.Находища на полезни изкопаеми и скъпоценни камъни
.Плодородни земи
.Човешки ресурси, евтина работна ръка, предимно роби
.Стратегическо местоположение
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%...%BD%D0%B8%D1%8F
--------------

Такааа…, сега да разгледаме въпроса - на горните определения - ние дали имаме държава?
България държава ли е?
Отговора е НЕ!
Не съществува правно, такова нещо като държава България!!!
Ние нямаме суверен! Ние сме колония!
Нямаме собствена валута! - "нашият" лев, НЕ Е наш! Ние сме във валутен борд. Нашата, пак в кавички централна банка, НЕ Е наша - тя е под пълният контрол и разпореждане на ЕЦБ и МВФ.
"Нашият" било, парламент, правителство, президент и т.н. са подчинени изцяло на еврейския съюз (EU)!
Нямаме собствено законодателство!
Нямаме "независима" съдебна система
Нямаме войска
Нямаме.... и т.н. списъка е безкраен - с думи прости - нямаме НИЩО!
Всички тези така наречени, държавни органи и институции за управление - са и де юре и де факто - туземната администрация на територията наречена България!!!
Туземната администрация е подчинена изцяло на сходните еврейски администрации от EU!
"Нашите" туземни примати - за които 90% от българите правят грешката да наричат - "управляващи" имат само една функция и право - да се подчиняват и изпълняват заповеди, директиви, норми, разпоредби и т.н от УПРАВЛЯВАЩАТА ги администрация в Брюксел, Страсбург ЕЦБ....
Като същите съм им разрешили, да си дерибействат на територията наречена, България в "приемливи норми"
Да разгледаме набързо как се ръководи този еврейски съюз:
ЕU - еврейския съюз - се подчинява (това разбира се е страната за "народа") от Договор от Лисабон -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%...%B1%D0%BE%D0%BD
Тук е описан много манипулативно и изкривено какво всъщност е този договор!
Това е УЖ неуспелия Договор за Европейска конституция - НО! Всъщност е точно това!!!
Добре е да си го намери всеки и да го прочете!
Ще ви се подредят много добре нещата за които говоря тук!
Ние (имам предвид "държавната" администрация) като колония(територия)на ЕU сме длъжни да се подчиняваме и изпълваме така нареченото - Евро Право.
То е ГЛАВНО! и на ПЪРВО място пред местното!
Каква сила има то?

Евро Правото съдържа:

Първично право – учредителните договори на Европейските общности и Европейския съюз, договорите за присъединяване на нови държави членки, договорите за изменение на учредителните договори

Вторично право – регламенти, директиви, решения, препоръки, мнения и други актове на европейските институции

Международни договори – договорите на Европейските общности с трети държави или международни организации, договори между държавите членки и актове на институциите, създадени с международни договори

Съдебна практика – принципните решения на Съда на Европейските общности, които дават задължително тълкуване на европейските норми и са източник на право

Това е много дълга тема, но се надявам да предизвика мисловен процес......може би…..да! Може би  не……..ТУК!!!

Николай Николов

Оригиналът е - ТУК!





Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - Ще прочета статията, но веднага ...
25.08.2012 12:52
Ще прочета статията, но веднага казвам че няма държава българия, тя в момента се разпродава/изкупува заедно с чове4етата дето населяват тази територия.
И заедно със всички блогери и голфери
цитирай
2. apostapostoloff - Има държава на име Куба и
25.08.2012 13:21
всички недоволни от България, да вземат най- сетне да емигрират в Куба. Та да мирясаме...
цитирай
3. bainiki - По всички правила нашата държава е ...
25.08.2012 13:42
По всички правила нашата държава е КОЛОНЯ!!! Май за сега в Куба са по добре, тъй като сме една от най - бедните държави! Изключвам кликата на милионерите и временно забогателите за сметка на 90% от народа ни! Не трябва да мирясаме, а да си извоюваме правото на демократични отношения между хората и справедливост! Кто спи народа, то така се превърна в крепостен селянин и гражданин! Има право да пътува, а ма май и до съседния град му свършва личният бюджет! ПАК ПОВТАРЯМ - ИЗКЛЮЧВАМ 10 % "българи".
цитирай
4. sherif - Абе
25.08.2012 14:17
май имаше такава държава някъде на картата.
цитирай
5. анонимен - Има 1 гаден апостол, само един е
25.08.2012 14:29
Има 1 гаден апостол, само един е
цитирай
6. анонимен - Ще прочета статията, но веднага ...
25.08.2012 14:31
анонимен написа:
Ще прочета статията, но веднага казвам че няма държава българия, тя в момента се разпродава/изкупува заедно с чове4етата дето населяват тази територия.
И заедно със всички блогери и голфери

апостола също се продава - на намалена цена, изветрел е много
цитирай
7. briagnews - Зависи от всеки от нас
25.08.2012 14:31
Защо в България нещата не се случват ?
Някои мислещи българи забравят, че имат нещо като дълг към останалите мислещи.
ПАРИТЕ регулират нещата в нормалните държави.
По тези земи парите не служат за подкрепяне на идеи, а за проста размяна.
Всеки, който иска нещо да се случи има възможност да лиши враговете на неговите мечти от парите си.
Ако не харесвате българите - мюсюлмани не купувате български цигари !
След няколко години те ще разберат текста на "телеграмата ви" и ще започнат да учат български и да гледат поне Канал 1 за да разберат какви градове има в Държавата, в която живеят.
Ако не харесвате българи - роми не купувате ментетата им и не пазарувате от стоките / често крадени от някой неразумен инвеститор / !
Така след време циганите ще намерят кой да им прочете "телеграмата ви" и ще започнат да работят.
Ако не харесвате някоя от партиите защото са искали или са продали интересите на Държавата България не гласувате за тях, а за конкурентите им, НЕЗАВИСИМО, дали ги харесвате или не !
ГЛАСУВАЙТЕ !!!
Всяка от партиите ще разбере "телеграмата ви" още на следващите избори
Ако не ви харесва управлението на общината - всеки месец отделяйте по 1-2 часа за да блокирате с въпросите си администрацията й.
Няма как да не разберат какво пише в "телеграмата ви" .
Ако не ви харесва сиренето в магазина - купувайте си извара и я разбивайте с лъжица качествен зехтин !
Производителите на сирене и кашкавал могат да издържат няколко месеца без да прочетата "телеграмата ви" и ако не променят рецептата ще се пенсионират...
Ако не ви харесва бензиностанцията ...
Няма нужда да се борите сами за да има държава.
Всичко това направиха поляците през далечната 1980-та година и сега са Държава, с която всеки в Европа се съобразява.
""
Телеграма не е хулиганска проява или нещо незаконно !
Телеграма е любезно напомняне, че България е ДЪРЖАВА с разумно население...

Поздрави,
Владимир Йосифов
цитирай
8. bainiki - ПОЗДРАВИ И НА ТЕБ
25.08.2012 22:21
ПОЗДРАВИ И НА ТЕБ, за адекватния е смислен коментар!
цитирай
9. bainiki - Е, И КОЙ Е ТОЙ?
25.08.2012 22:22
"Има 1 гаден апостол, само един е" - Е, И КОЙ Е ТОЙ??!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1820260
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031