Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 13:53 - ДАЛИ ВЕЧЕ ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА?
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 2650 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ДАЛИ ВЕЧЕ ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА?   "Тъмните вековеса били тъмни само за ЗападналаЕвропаВсъщност за западняците "тъмни" са всички векове до преди 200-300 г.
image
Простата истина е била известна от дълбока древност из цял свят. Знаели са я астролози и учени, пише го в Библията (книга Йов 26:7 - "... Прострял е Той север над празнотата, окачил е земята на нищо."), от край време древните календари на различни народи са прецизни и точни (
за най-точен е: (ЮНЕСКО признава древнобългарския).
Галилей и папа Урбан VІІІ доказали максимата, че когато спориш с идиот, всъщност спорят двама идиоти.Самият Галилей твърдял, че слънцето е неподвижно????...... Но май е размислил......

Само в папския педераски двор и неговите провинции -Западнала Европа са направили голямото "откритие" преди няколко века /кой зароби тогава човека/. Затова, според западноевропейците, това било открито за пръв път от Галилей и коПЕРНИК и доказано от Маг-ЕЛАН. Всъщност навсякъде, с изключение на това ама много особено място - Западна Еф/в/ропа - хората са виждали, че когато един кораб се задава в пристанището, първо се вижда мачтата му - нещо, което няма как да стане, ако земята е равна.

В своя "Шестоднев", Йоан Екзарх аргументирано доказва, че земята е кръгла - нещо, което по негово време е било общоприето от векове. Творбата най вероятно е поръчана отцар Симеон преди 917 г., което ще рече, че по това време вБългария се е знаело за формата на Земята. Защо ли пък баш тук бре?! 
Още от древноста се е знаело, че Земята има сферична форма. Нещо повече: още 3 век пр. Хр. александрийският ученЕратостен успява да определи размерите на Земята (радиус, параметър на основно сечение и т.н.) по много любопитен метод.

Идеята, че земята била в центъра на Вселената, папския двор заема от Аристотеловата система, но наред с неговата има други древни астрономически системи, които не твърдят подобниглупости.
Любопитно е, че така стоят нещата с повечето "открития" назападноевропейците (като откриването на Америка, която открай време е известна на викинги и азиатци). Те са специалистипо откриването на неща, които са известни навсякъде другаде по света. Наистина тези неща никой друг преди тях не ги е откривал по причина, че никъде другаде не се е налагало. И днес, когато прочетем изречение, писано от някой сноб по инерция, като: "Хората през средните векове не знаели...", е уместно да си уточним: Кои хора? А сега де?!

Днес, уви но Земята отново е плоска, а в нейния център се намира ... Западна Европа. Всеки, които иска да се увери, трябва да чете авторите сноби и да разбере, че не е имало сапун, докато западняците не са започнали да се къпят, канализацията е била забравена, откакто я ползвали шумерите, докато Темза не се задръстила, културата се е появила презРенесанса, а нациите са се появили, когато са ги измислилиНаполеон и Бисмарк!!!! Преди това такива неща е нямало и доказателството е, че западняците са ги открили?! Ега ти висшата раса!  А преди това са говорили само с конете си, не са се къпали и  само са се парфюмирали....
Да живее Западна / западаща / Европа, Европейския Съюззззз..ууууууууу..!!!!  И всички изроди на куп!!!
УР.... кур....ААААА!!!!! - Ха сега ми кажетеКъде съм аз, и къде сте Вие??!


Ваш слуга: Николай Николов


Тагове:   тъмната европа,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1823492
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930