Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 13:55 - РАЙ ИЛИ УНИЩОЖЕНИЕ - ПРОЕКТА "ВЕНЕРА"
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 3695 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 16.05.2013 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
Този филм (целият филм с включени български субтитри)  разглежда в детайли причините за днешното разтройство на ценностите у хората, както и пагубните симптоми, причинени от сегашната ни, установена система. Представена е една нова социално-икономическа система, която е в крак с днешното ниво на познанията ни. Тя е резултат от 70 години работа на социалния инженер, футурист, изобретател и промишлен дизайнер Жак Фреско. Нарича се "ресурсно базирана икономика".

Ще се разкрие в детайли нуждата да надраснем остарелите и неефективни методи на политиката, правото, бизнеса и всички останали "установени" възгледи за човешките дела, както и да използваме методите на науката, обединени с високите технологии, за да задоволим нуждите на всички хора по света. Нищо от това не се основава на мненията на политическия и финансов елит, нито на илюзорните така наречени "демокрации". Основата тук е поддържането на динамично равновесие с планетата, което в крайна сметка дава възможност да се осигури изобилие за всички.





Филмът "Рай или унищожение" (Paradise or Oblivion) наПроекта "Венера" въвежда зрителя в една по-подходяща ценностна система, която ще бъде нужна, за да може тозихолистичен (Holism (от ὅλος холоси, гръцка дума означаваща всичко, цялото, общото) е всъщност идеята, че природните системи (физични, биологични, химични, социални, икономически, психически, езикови и т.н.) и техните свойства, трябва да се разглеждат като цялост, а не като колекция от части. Това ни навежда на мисленето, че системите по някакъв начин функционира като дупки и, че тяхното функциониране не може да бъде напълно разбрано само от гледна точка на техните съставни части)  подход, основаващ се на загрижеността за човека и природата, да облагодетелства цялата човешка цивилизация. Тази алтернативна посока надраства нуждата от парично базираната, използваща контрол и насочена към оскъдността среда, в която се намираме днес.

КАКТО ВИНАГИ, ОРИГИНАЛЪТ Е ТУК - ЦЪК!

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОМОЩТА НА ЛУСЕСИТА

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

image

image



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. pristan - Честно казано, този проект ми се ...
15.05.2013 18:59
Честно казано, този проект ми се вижда много съмнителен. Първо, хорското нещастие сега не се корени в недостига на ресурси, а в злото човешко сърце. Ресурси на Земята има в изобилие, магазините пращят, но хората просто не са допускани до стоките. Второ, ако приемем, че парите изчезнат и те нямат никакъв еквивалент, какъв ще бъде тогава критерият, по който ще се определя кой колко и какви материални блага може да ползва? Защото един човек може да заработи 100 единици, а да иска да ползва 1000 единици за месец, например. В такъв случай до какво се опира тук - до човешкото съзнание, нали така? Но, както казах, човешкото сърце е зло в голяма степен и тук работите започват да издишат, освен ако... не се приложи безпощаден контрол.
Беше ли посочено как човешкото сърце ще стане добро? Във филма стана ли ясно как всички изверги в този свят сега и за в бъдеще ще станат мили овчици? Всичко, което предложи този филм, беше една сладникава технологична измамна утопия за хора, които не си задават истински въпроси.
Сега тези, които ни предлагат тази утопия сриват света пред очите ни, за да ни накарат да я пожелаем. Те искат да въжделеем робството си.
Високотехнологичен свят, в който нямаш право на нито една грешна стъпка! Грешна - разбирай, нежелана от тези, които проектират този свят. Ако няма пари, тогава ще ни се дават определени материални блага и ние няма да имаме право на никакви други. Сега парите дават определена свобода на човека, а тогава той не ще я има. Видяхте ли естествена природа в този проект, освен водата и изкуствено насятите перфектно разположени дръвчета (крива краставица, ти луд ли си?!)? Не, ще се живее сред мъртва материя, а между градовете, където е истинската природа, ще се пътува с някакви технологични чудовища, от които не можеш да скочиш. Забравете за природата, тя ще е под закрила и ако искате да прегърнете едно дърво в гората, вие ще сте престъпници...
Не казвам, че нещата стоят точно така, но може да се погледнат и така.
цитирай
2. bainiki - ДА! УТОПИЯ Е!
15.05.2013 20:37
РЕШЕНИЕТО Е КАКТО ПРИ ФРЕНСКАТА, ТАКА И ПРИ РУСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ - ИЗБИВАНЕ ФИЗИЧЕСКИ НА ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ! ТЕ СА СЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА БОГОИЗБРАНИ??!!! В ПО - ДОБРИЯ СЛУЧАЙ - НЕЩО КАТО "ГУЛАГ" ИЛИ "БЕЛЕНЕ". НЕ ТРЯБВА ДА ЖАЛИМ 2% "ХОРА", КОИТО ДИРЕКТНО КАЗАНО - ЕБАВАТ МАМАТА НА НАС, НА ЦЕЛИЯ НОРМАЛЕН НАРОД, И НА ВСИЧКИ НАС! НЯМА ДА ВИ ЦИТИРАМ ДУМИТЕ НА ЛЕВСКИ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ГИ ЗНАЕ! ДРУГ ИЗХОД ПРОСТО, ПОНЕ АЗ НЕ ВИЖДАМ!!!!! ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ ВИЕ! ДА СТЕ МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ХОРА, КОИТО ОБИЧАТЕ БЪЛГАРИЯ И ИСКАТЕ ДА ОЦЕЛЕЕТЕ! АКО ЗНАЕТЕ КАКВО ВИ СЕ ПРИГОТВЯ КЪМ СЕПТЕМВРИ…… АКО ОЩЕ СМЕ ЖИВИ, ТО ЩЕ СИ ПИШЕМ..! УСПЕХ!!!
цитирай
3. pristan - Не могат да бъдат избити всички м...
16.05.2013 07:46
Не могат да бъдат избити всички мошеници и крадци, защото тогава може би ще трябва да бъдат пощадени не 98%, а 2% от хората на Земята. Още повече, че винаги ще продължават да се раждат мошеници и крадци. От друга страна, ако мошениците и крадците започнат да бъдат избивани, бъдете сигурни, че те са избивани от още по-големи мошеници и крадци.
Когато казвам, че човешкото сърце е зло, аз не говоря за сърцата на определени хора, а за ЧОВЕШКОТО сърце, за земно-човешкото сърце. Казвам, че земната му природа е такава. Ако някой мисли, че този свят, на планетата Земя, може да стане по-добър оттук насетне чрез избиване на човек от човека или чрез поучаване на човек от човека, не мисля, че е на прав път. Може ли злото да премахне злото?
Бай Ники, ти знаеш, че на тази планета се води война за съзнанието на човека и знаеш колко много е помрачено то. Започвам да мисля, че за този ЗЕМЕН СВЯТ няма надежда. Започвам да мисля, че човек не бива да влага особено много енергията си в него, а напротив - да се обърне към сърцето си и да се постарае да стане по-добър. Не да казва на другите да станат по-добри, а той да стане по-добър. И именно в това е решението на световния проблем, понеже човечеството е съставено от отделни хора. Ако всеки измете пред дома си и после хвърля боклука където трябва, светът ще стане чист. Но работата е там, че всеки иска другите да метат и мърси където му падне. Сега ще кажеш: да, ама другите не мислят така, пък ако аз действам тъй, ще ме помислят за глупак, защото ще съм сам сред много, пък и защо да мета боклуците пред дома си, които са хвърлени там от други. Но всеки мисли по този начин и светът е ужасен.
И все пак, ако макар и един човек искрено се постарае да очисти сърцето си, със сигурност ще се намери някой, който да му се възхити и да иска да бъде като него. Тези хора със сигурност ще страдат много в този груб, зъл свят, но тяхната жертва би била единствената надежда и решение за всички умопомрачени.
Заинтригува ме за септември...
цитирай
4. bainiki - За септември...
16.05.2013 09:39
ЗА ОКОЛО СЕПТЕМВРИ ПО-ТОЧНО КАЗАНО. ГОТВИ СЕ ФАЛИТ НА ДОСТА БАНКИ /ТОВА Е ДОБРЕ НО ЗА БОГАТИТЕ ЗЛЕ/, СЪЩО ТАКА СЕ ПЛАНИРА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ПОДОБНА НО ТАЗИ ПРЕЗ 1996 година НО С ПО-МАЛЪК КОЕФИЦИЕНТ, ТОЕСТ НЕ 1:3000. ОСВЕН ТОВА САЩ СЕ ГОТВЯТ ДА ОБЕЗПЕЧАТ ДОЛАРА СИ СЪС ЗЛАТО, КОЕТО ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА ТЯХ ТЪЙ КАТО СА САМО ХАРТИЙКИ И СЕ НАЛАГА ДА ВОДЯТ ВОЙНИ ЗА ДА ОЦЕЛЯВА. СЕГА ЗЛАТОТО ИМ Е В РЪЦЕТЕ НА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ А В ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ - НЯМА ТАКОВА! ЗАТОВА УБИХА И ДЖОН КЕНЕДИ И РОБЕРТ КЕНЕДИ И ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ДОСТА ПРЕДИ ТЯХ! ТЕ ИСКАХА ДА СИ ВЪРНАТ ЗЛАТОТО В РЕЗЕРВА. ТОЗИ ПРОЦЕС Е ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛ - ПОГЛЕДНЕТЕ НЯКЪДЕ В ИНТЕРНЕТ НОВАТА 100 ДОЛАРОВА БАНКНОТА И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАКВО Е РАЗЛИКАТА ОТ ЛЯВАТА И И ДЯСНАТА ПОЛОВИНА , КОИТО СЕ РАЗДЕЛЯТ С ЕДНА СИНЯ ОСИГУРИТЕЛНА НИШКА, А СИНИЯТ ЦВЯТ ЗА ТЯХ ЗНАЧИ ПРОМЯНА , НАПРЕД КЪМ ПО ДОБРО! ОСВЕН ТОВА, В ДЯСНАТА ПОЛОВИНА ИМА ЗЛАТНО ПЕРО, ЗЛАТНА МАСТИЛНИЦА, ЧИСЛОТО 100 Е ЗЛАТНО, ИМА ЗЛАТНА КАМБАНА И НАДПИС, КОИТО НОСИ ПОСЛАНИЕ. ОСВЕН ТОВА ПОДПИСИТЕ НА НА БАНКНОТАТА СА В ЛЯВАТА ПОЛОВИНА. СТИГА ТОЛКОВА СЪМ ВИ НАДУВАЛ ГЛАВИТЕ! ЩЕ Я ПУСНА ГОРЕ В ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ!
ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИШНИТЕ, КОИТО СЕ ФАЛШИФИЦИРАХА МНОГО ЛЕСНО, Т.Н. "СУПЕР ДОЛАР", СЕГА ЗАЩИТАТА Е ЗАСИЛЕНА СТОКРАТНО!
цитирай
5. bainiki - И ОЩЕ
16.05.2013 09:48
ЗА РАЗЛИКА ОТ ДОСЕГАШНИТЕ, КОИТО СЕ ФАЛШИФИЦИРАХА МНОГО ЛЕСНО, ТУК Е СТОКРАТНО ЗАСИЛЕНА ЗАЩИТАТА ОТ ФАЛШИФИЦИРАНЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1820339
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031