Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2013 15:05 - Десет истини за “Империята на доброто” - САЩ, които никога няма да чуете в масовите медии, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3797 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 04.12.2013 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От десетилетия насам се наблюдава усърдно монополизиране на медиите в САЩ и  в техните протекторати - държавите под американския ботуш. В последните десетилетия масовите медии в САЩ станаха притежание на шепа избраници. Ако до 2000г. корпорациите, които владееха медиите са били около 50, то днес са между 10-20. Съсредоточаването на медиите (монополизацията) е голям проблем за обществеността, тъй като алтернативните и обективни гледни точки просто изчезнаха, а масмедиите се превърнаха в инструмент за популяризиране, оправдаване и вменяване на политиката на САЩ.
(Г.С: Колкото и да са на брой корпорациите (не само в медиите, но и във всичко друго), всички те са едноличен монопол на т.н. Световно Юдомасонско
Еврейство!)

image

Бивши служители на Си Ен Ен, например, открито признаха, че държавни служители са им казвали как може и как не може да представят определени събития и кои въобще може да бъдат представени, или не. Пропагандната машина на САЩ няма аналог в историята – тя е най-успешната и хора като Гьобелс само биха мечтали да изградят толкова мощна пропагандна система, която да манипулира цялата световна общественост толкова умело. Олигархията в САЩ /политическа, банкерска и тн./ е най-могъщата в целия свят. Лъжа е, че олигархията е “изобретение” и явление типично за пост-съветските държави. Напротив, ние виждаме кои са най-влиятелните хора в нашата държава, кои корпорации и дори чужди посланици и организации диктуват цялата ни политика (външна и вътрешна). Т.нар “демокрация” върви ръка за ръка с икономическата, медийната и политическа олигархия. (А всъщност, демокрацията (демонокрацията) е инструмент на олигархията, още от времето на прославяните днес, робовладелски, юдейски Олигархии - Елада и Рим! Нищо ново.)

10 аргумента: САЩ е една от най-корумпираните държави във света

1. Всеки президент на САЩ е зависим от своите дарители.

В САЩ се наблюдават дълги предизборни кампании. Вместо кратки, обществено-финансирани кампании, типични за Западна Европа, например, в САЩ кампаниите са дълги, финансирани са от частни лица и корпорации. Кандидатите получават огромни парични средства за реклама от частните лица и корпорации, което автоматично ги превръща в зависими в политиката, която ще водят в последствие. Предварително се договарят лобистки закони, които ако кандидатът бъде избран трябва да прокара, или се договарят политики, обслужващи интересите на неговите спонсори. Така, например, е невъзможно да се забрани свободното купуване и притежание на огнестрелно оръжие, тъй като оръжейното лоби е едно от най-могъщите в Съединените щати. Заканите на Обама са просто блъф пред обществеността. Той не може да нанесе огромни финансови щети с ограничения за оръжията на оръжейното лоби, част от което е финансирало неговите кампании. (А всъщност, юдейската олигархия в САЩ цели да изземе и забрани личните огнестрелни оръжия за самоотбрана!!)

Начина по който се финансират предизборните кампании в САЩ автоматично принуждават кандидатите да “просят подкупи” от корпорациите, за да финансират кампанията си. Когато Джордж Буш получи милиони от производителите на оръжие в САЩ и им осигури войната в Ирак не последва нищо. Съответно, заключението е, че американския президент не представлява американците, а 1% от тях – най-богатите хора, които са го финансирали и практически издигнали на власт. (Но, и най-богатите, и политиците им, и финансистите, и шоумените, и култур-трегерите - са евреи, и само евреи! И в САЩ, и навсякъде, вкл... Китай, колкото и да не ви се вярва!)

   

2. Финансовата олигархия като “правителство в сянка”

Така, например, виновниците за световната икономическа криза (2008г.) наскоро бяха освободени от съдебен процес, въпреки, че самите власти в САЩ признаха, че те са извършили редици финансови измами, които доведоха до краха на Уолстрийт и последвалата икономическа криза в цял свят. Те платиха 15 млрд. на американското правителство и то се отказа да ги изправи на съд. Банкерската олигархия е недосегаема. (А правителството в САЩ, и правителствата по света, платиха хиляди милиарди на банките, т.е. на банкерите, - "помощ", уж, за "заздравяване на сатанинската им банкова система!!?)

Дори Федералния Резерв на САЩ е в частни (юдейски) ръце.

3. Военния бюджет 

е разплут и несаръзмерен. Лошото е, че идва предимно от джоба на всеки американски данъкоплатец (както и многомилиардните "помощи" за "бедните" банки). Той е по-голям от този на следващите 12 най-големи държави и най-често дори не бива изразходван за нуждите на военните, а за външни услуги. Трилиони американски долари бяха изхарчени, за “освобождението на Ирак” и премахването на химическите оръжия на Саддам Хюсеин. 12г. по-късно американските политици просто казаха “сгрешихме, такива оръжия просто няма”. Същевременно положението в “освободените” от САЩ държави като Ирак и Афганистан се влоши още повече. Афганистан затвърждава позицията си на износител номер едно на световния хероин (98% от продукцията) под шапката на САЩ и НАТО...  Ние виждаме много примери как офицери от армията напускат и (не знайно от къде) с натрупани огромни капитали и основават мащабни компании, които понякога дори обслужват самата армия.

4. Американските концлагери

САЩ държат хиляди затворници без съд и присъда във военни затвори като Гуантанамо. Този затвор отдавна трябваше да бъде закрит, защото е в нарушение на всички международни закони. Президента Обама обаче не изпълни и това свое обещание. Тези концетрационни лагери са под специална юрисдикция, където не важат дори законите на Съединените щати. Затворниците може никога да не бъдат освободени, тъй като те фактически нямат присъда. В тях те биват подлагани на всякакъв вид мъчения и специални режими – сексуалните мъчения са обичаен метод на администрацията.

image

Дори се наблюдава тревожната тенденция американски затвори да бъдат приватизирани от частни лица. И колкото повече хора биват тикнати зад решетките, толкова повече печели администрацията /държавна или частна/. Американските затвори са препълнени, но въпреки това се наблюдават несъразмерно високи присъди за дребни провинения, редовен отказ на замяна на наказанието от лишаване от свобода, на парична гаранция. Затворите умишлено биват претъпкани, това е бизнес. Затворниците в САЩ са малко по-малко от етническите българи в България…

5. Редовно се намалят данъците на свръх-богатите

С прокарването на лобистки закони, предварително уговорени и заплатени, постоянно се редуцират данъците на най-богатите американци и се дават куп облекчения за тях. Докато половината от американците (54%) имат един или повече заеми към банкови институции, само 400 американци са концентрирали внушителните $2 трлн., същевременно 1% от цялото население на Земята е спечелило толкова много трилиони долари за 2012г., достатъчни да решат проблема с глобалната бедност цели 4 пъти. Този 1% притежава 40% от ресурсите на цялата земя. Повечето са от САЩ. 

6. Масовото шпиониране ала “Биг Брадър”

САЩ подслушват телефонни разговори и следят кореспонденции в интернет не само на американците, но и на милиони граждани на света. Само за миналата година американската Агенция за Национална Сигурност е подслушвала 50 млн. телефонни разговора на френски граждани. Същевременно избухна международен скандал, след като беше разкрито, че САЩ са подслушвали дори държавните лидери на съюзниците си. Такъв пример е френския президент и германския канцлер, които с обща позиция поискаха обяснение от САЩ. Подслушвана е дори и централната на ООН в Ню Йорк, държавния глава на Бразилия Дилма Русев и бившия и настоящ премиер на Русия – Медведев. И всичко това се осъществява с парите на данъкоплатците, които де факто плащат на правителството си да ги подслушва и следи и финансират едно международно престъпление.

7. Безпилотните въздушни удари

ООН разследва въздушни удари на САЩ, които са довели до смъртта на над 2,000 пакистанци. Въздушните удари, осъществени с безпилотни апарати (Дрони/Drones) и тяхното използване все още не е правно регулирано от международното законодателство. 

8. “Войната срещу наркотиците”

е държавна машина за конфискуване на имущество безконтролно и източване на парите на данъкоплатците. Както “войната с тероризма” и тази война е пълен фарс и провал. Наркотрафика дори се увеличава, а както споменахме, в държава окупирана от САЩ се произвежда 98% от световния хероин. През 1940-1950-те години американската власт открито беше свързана с най-големите наркобосове и дори си сътрудничеше с тях. Така властите използваха връзките си с италянската мафия, за да осъществят инвазията в Сицилия. А какво получиха помощниците?

9. Корпорациите тровят природата безнаказано

САЩ са зависими от големите корпорации и ако забранят някоя корпорация, която доказано трови околната среда са обвързани да платят огромни “обезщетения” на корпорацията, по-високи дори от предвидената глоба за престъпните им действия. Това позволява на редица корпорации да тровят водите и земята без да бъдат санкционирани. Просто властите са безсилни. 

10. Войните на САЩ и военните престъпления

Са не просто военна агресия в редица държави като Виетнам, Ирак, Афганистан и много други. САЩ показаха истинското си лице още в края на Втората Световна война, когато хвърлиха две атомни бомби в Япония, само за да покажат, че са новите господари на света. Япония отдавна беше загубила войната и тези бомби не “наказаха” властите, а милиони цивилни японци. Последваха много военни интервенции и откровенни вмешателства във вътрешние работи на куп държави – чрез организиране и спонсориране на преврати до опити за покушение над държавни лидери. Понякога съвсем открито биват избивани хора, които би трябвало поне да бъдат изправени пред правосъдието. Терорист номер едно Осама бен Ладен също беше екзекутиран на място в специална операция на морските тюлени, повечето от които вече (?!) не са живи. Саддам Хюсеин беше обесен и това беше излъчено по всички телевизии във света. САЩ неведнъж са използвали химически оръжия, включително и в Ирак. Опитите с химически оръжия започват у дома, през 1970-те години. Тогава чернокожите в Америка въобще не биват считани за човешки същества, още бяха бесени по дърветата и разстрелвани и притежавани като “собственост”. Тогава американските власти убеждават гражданите на няколко чернокожи квартала, че ще тестват камуфлажен газ, който да ги “защити от евентуална руска атака” (добрите стари – зли руснаци). Всъщност те изпомпват във въздуха огромно количество химикали, за да видят резултата над населението на тези квартали. 

Цели квартали и градове като Детройт, населени предимно с чернокожи, и днес биват умишлено докарани до ръба или директно до фалит. Цели щати се подтискат икономически, за да обслужват корпоративните и военно-промишлени (или чисто военни) нужди на САЩ. Правата на чернокожите и начина по който бяха третирани, в т.ч. и избиването на стотици хиляди коренни американци, поначало поставя под въпрос може ли една такава държава да има претенциите да е световната “империя на доброто” и “най-демократичната държава във света”. 

 

Гласът, срещу световния тероризъм на САЩ не е глас срещу обикновенните американци, както и гласовете срещу ционистките престъпници не са равностойни на антисемитизъм. 

Alter Information

2 дек. 2013




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312884
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031