Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2012 10:04 - ДА ВИ Е ЧЕСТИТ И НАВРЯН В ГЪЗА 10, (О - НЕ,… ГРЕШКА: - 9 НОЕМВРИ!)
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 3168 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 10.11.2012 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Живков бе осигурил такъв стандарт на живот за хората,за който сега Борисов може само да бленува и мечтае.
Живков се оказа без палати тънещи в разкош,без банкови сметки с милиони, накрая остана с едни скъсани чорапи и едно одеало.
  Защо се счита 10 ноември за дата на промените? Много добре си спомнямe, че стана на 9?! Съобщиха го в емисията в 17,30 по радио София тогава с хиляди благодарности за службата му в името на народа,  и само след 3 часа,   пак по същото радио започнаха плювните по адрес на Т.Живков@@!?...   Живков е най - добрият държавник на България, построил и изградил толкова много,  че 23год. след неговото сваляне,  все още има какво да се граби от днес управляващите изроди!!   Снощи зададох въпроса : Защо точно сега се отваря тая тема за Бай Тошо ?
Писах, че не е случайно !!.......Вижте по-долу!!
Днес започнах прегледа на чуждия печат и „О ,небеса!“   какво виждам ?
Вчера беше 9.11.2012 .  Денят в който щеше да се разглежда и подписва по „Южен поток!
Пълно мълчание, а имаше толкова закани на Тиквуня Ю
Но ето какъв са ни го набили руснаците!
България и Русия постигнаха принципно споразумение относно газовите договори. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма на България -  Делян Добрев представи проекта „Южен поток” пред икономическата комисия в парламента. По думите му, този газопровод има приоритетно за страната значение, тъй като този коридор диверсифицира доставките на „синьо гориво” за ЕС.
Русия и България се договаряха за това почти 6 години. На пътя на газопровода заставаха отначало икономически, а след това и политически разногласия. Не е тайна, че София отдавна изпитва сериозни финансови трудности. Тя отказа да финансира строителството на „Южен поток”. Всички разходи ще поеме „Газпром”!!!!!  Затова България НЯМА да получава мито за транзита на газ през следващите 15 години. Такива бяха изисканията на Москва…
   Не съм почитател на БКП и техните сателити, без значение как се наричат сега.  Но си спомням добре, че преди не съм виждал хора да ровят по кофите или да нощуват по улиците.Това ли е нашата демокрация??!  Отиваш на лекар, плащаш а не дай си боже да влезе човек в болница.   Какъвто и да е бил Тодор Живков, никой от последвалите управници не може да му съперничи. Аз също съм говорил за него с ирония като бях млад, но изминалите години показаха друго.
Има си статистика, има данни, има факти, нищо по-лесно от това да се прави съпоставка. Не искам да ви губя времето с таблици и цифри, толкова пъти вече се писа.
Социализма отиваше към задънена улица, макар че това не беше задължително.Имаше начини за подмяна на Системата без да се сменя Строя,  но по различни причини, включително и външна намеса, това не се случи. Но какъвто и да е бил соца, той беше извоювал за обикновения трудов човек много, много по - добри условия на труд и стандарт на живот.
Да, на Запад си живеят добре и без социализъм. Но тук, 23 години само влошавахме стандарта и почти напълно разрушихме икономиката. Неясно е кога, след колко десетилетия България ще достигне поне успехите на соца.

И да отбележа и аз.  Преврата не е извършен от някакви демократични сили, а от алчните за власт и подпомогнати от Горбачов лица от Политбюро. Луканов, Петър Младенов, бай Добри, както и таткото на онова недоносче -Димитър Станишев.
Интересно е ,че точно БСП иска сега да се възползва от недоволството на бедните,сякаш някой друг, а не именно те им разрушиха социализма.
   Оригиналът е: ТУК! СЪС СВАЛЯНЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ОТ ВЛАСТ ЗАПОЧВАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ И ПРЕХОДЪТ НА СТРАНАТА КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА   На 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков е освободен от поста генерален секретар на партията, след като е управлявал еднолично в продължение на 33 години.  Само часове по-рано в Германия е паднала Берлинската стена. Със свалянето му от власт започват политическите промени в България и преходът на страната към демокрация и пазарна икономика. Живков е принуден да подаде оставка, след като това предложение е подкрепено дори от близките му съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов.

Искането за оставка пък е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов.
На Живков не е дадена възможност за заключителни думи. Централният комитет утвърждава Младенов за негов наследник като генерален секретар на БКП. Пленумът предлага на Народното събрание да освободи Живков и от поста председател на Държавния съвет на Народна република България. На 17 ноември, при първото заседание на Парламента след пленума, предавано пряко по телевизията, за председател на Държавния съвет е избран Петър Младенов. Депутатите решават да бъдат премахнати от Наказателния кодекс текстовете, криминализиращи критиката към правителството.  БКП се отказва от еднопартийния модел на управление месец по-късно - на 11-13 декември Централният комитет взема решения за курс към парламентарна демокрация и предлага отмяна на член 1 от Конституцията, регламентиращ монопола на партията върху властта. Народното събрание гласува отмяната едва на 15 януари 1990 г. През месец юни 1990 г. в България се провеждат и първите многопартийни парламентарни избори след 45 години тоталитарна система. Тодор Живков умира на 5 август 1998 г., без да бъде осъден за престъпленията, които са извършени по времето на неговото управление.
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ   PS ..... СЛЕДВАТ КОМЕНТАРИ И ПРОДЪЛЖЕНИЕ........ 



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bainiki - ЗНАМ, ЧЕ
10.11.2012 13:08
ЗНАМ, ЧЕ ИМАМ ЕЛЕМЕНТАРНИ КЛАВИАТУРНИ ГРЕШКИ ЗА КОЕТО ВИ СЕ ИЗВИНЯВАМ, НО СЪЩНОСТТА НЕ Е В ТОВА. НЕ, ЧЕ СЪМ УМЕН, НО КОГАТО ПИША НЕ ГЛЕДАМ ВЪРХУ ТОВА, ЗА ДА НЕ СИ ЗАГУБЯ ТЪПАТА МИСЪЛ. ЩЕ ГИ ОПРАВЯ, НО ПО-КЪСНО. ПРОСТО СЕ НАДЯВАМ ДА НЕ МЕ УКОРЯВАТЕ ЗА ТОВА! ПРИЯТЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ И ДЪЛЪГ И ПОЛЗОТВОРЕН ЖИВОТ!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1829462
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930